Consumpties bij de Muziekkoepel

Beste bezoeker,

Wij stellen het op prijs als u uw drankje bij ons koopt. U steunt hiermee namelijk het muzikale programma van de zondagmiddagen. De bands kunt u gratis bekijken, zij worden door onze stichting betaald.

We begrijpen dat mensen eigen drankjes meenemen en dit is ook niet verboden. Echter door drankjes bij de kiosk te kopen, draagt u bij aan de mogelijkheid om de muzikale zondagmiddagen ook in de toekomst voort te kunnen zetten.
biertje

 

Proost en hartelijke dank,

 

Bestuur en vrijwilligers van de Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen

Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

18 juni 2023 - Muzikale Hanzestad Deventer

Optreden Muziekkoepel WorpplantsoenWhat The HanzeAls Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen dragen we heel graag bij aan de viering van 800 jaar Hanze in Deventer.
Dat doen we op zondagmiddag 18 juni 2023 in en rond de muziekkoepel in het unieke en fraaie Worpplantsoen. Het wordt een uitgebreid muziekconcert met de nodige intermezzo’s waarbij ook veel aandacht voor de Hanze en de specifieke muzikale bijdrage uit de Hanzestad Deventer. Uiteraard staan onze vrijwilligers paraat zodat alles gesmeerd verloopt en zorgen voor de verkoop van de nodige versnaperingen en drankjes.
Het muziekconcert wordt ingevuld door De Deventer Hanzezangers, die dit jaar al weer 30 jaar bestaan, en de Hanzestadband. Ze nodigen bij deze dan ook de Deventer bevolking uit om naar dit concert te komen luisteren en samen zorgen we voor een onvergetelijke belevenis.

De Deventer Hanzezangers

In 1990 tijdens de Internationale Hanzedagen in Deventer is het idee ontstaan om een koor op te richten dat de stad Deventer op de Internationale Hanzedagen extra zou kunnen promoten. Dit idee is uitgewerkt waarna, in het jaar 1993, het koor de Deventer Hanzezangers is opgericht.
Een van de oprichters was o.a. Günter Kropp, bij eenieder wel bekend als de Deventer Stadsomroeper en erelid van de Hanzezangers.

Hanzezangers in AnklamHet koor bestaat op dit moment uit 20 zeer enthousiaste leden, 17 zangers en 3 muzikanten, die maar een doel hebben en dat is de mensen te vermaken. Het koor geeft dan ook regelmatig concerten in Deventer en omstreken, maar is zeer vermaard in het buitenland. Het repertoire van de Deventer Hanzezangers bestaat uit gezellige Nederlandse, Duitse en Engelstalige nummers.

De relatie met de Hanze is zeer sterk, want de Deventer Hanzezangers treden vaak op in de diverse steden in Noord-Europa, waar traditionele Hanzefeesten worden gehouden. Ook zijn ze een vast onderdeel van de Internationale Hanzedagen, die elk jaar worden gehouden in een stad, aangewezen door De Hanze. In 2023 gaan we daarom naar Torun in Polen en zullen, samen met afgevaardigden van gemeente en VVV, de stad Deventer uitdragen. Bij de opening zijn we prominent aanwezig en zingen op straat en op de diverse podiums. Ook zingen we het zeer bekende Poolse lied Szarza Madonna.

Op de foto hier rechts: De Deventer Hanzezangers op de Peenebrücke in hanzestad Anklam bij de Oostzee.

De Hanzestadband

De Hanzestadband is een bigband bestaande uit 21 enthousiaste muzikanten uit Deventer en omgeving.
De Hanzestadband 2023De band staat al vele jaren onder muzikale leiding van dirigent trompettist Arjan Stam.
De band heeft een blazerssectie bestaande uit saxofonisten, trombonisten en trompettisten en een ritmesectie bestaande uit een drummer, bassist, gitarist en pianist.
Zangers Ard en Marion zorgen voor de vocale invulling van de nummers.

Op het repertoire staan bekende bigband classics van o.a. Count Basie, Frank Sinatra, Michael Bublé, Chaka Khan, Alain Clark, Ruben Hein en recentelijk Quincy Jones. De stijlen variëren van swing tot pop, blues en latin. De Hanzestadband treedt graag op tijdens evenementen en festivals, feesten of bruiloften, in het land maar vooral ook in eigen stad en omgeving.
De samenwerking in juni met de Deventer Hanzezangers is iets om ons op te verheugen. We gaan er met elkaar een muzikaal Hanzejaar 2023 feestje van maken.

 

Contact Muziekkoepel Worpplantsoen:
John Vos – e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Delen

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en word donateur!

Copyright © 2013-2023. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.