Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

Nieuwsbrief

Van april t/m oktober maken we elke maand een digitale nieuwsbrief waarin o.a. het programma van de maand. U kunt zich inschrijven voor de ontvangst per e-mail. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment weer afmelden.


catchme refresh

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

EK boomklimmen en muziek

Jaap Eilander 2017In het Worpplantsoen worden van woensdag 21 juni t/m zondag 25 juni het EK Boomklimmen voor boomverzorgers gehouden. Een zeer bijzondere tak van sport die door specialisten wordt uitgeoefend. De finales zijn op zaterdag en zondag.
Het wekelijks zondagmiddagconcert op 25 juni sluit mooi aan bij deze activiteiten. Met muziek van concertpianist Jaap Eilander en enkele van zijn leerlingen en de muziekvereniging Klarenbeek kunnen bezoekers volop genieten van romantische klanken, mooie melodieën en ook nog een kijkje nemen naar de acrobatische toeren van de boomklimmers.

Voor Jaap Eilander is het solorecital een belangrijk onderdeel van zijn concertpraktijk. Hij trad op in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Paleis Soestdijk, Kasteel de Vanenburg, TEFAF Maastricht en in Anhalt-Köthen (Bachconcert), de plek waar Bach zelf werkzaam is geweest. In 2008 werkte Jaap mee aan de opening van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede dat rechtstreeks werd uitgezonden op televisie. Begin 2012 verscheen zijn eerste solo-cd met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev getiteld 'Arabeske', gevolgd door een Bach-album in 2015. Als pianodocent heeft Jaap Eilander in 2013 een eigen lespraktijk in Deventer opgezet voor kwalitatief hoogstaand piano onderwijs.

Muziekvereniging Klarenbeek was net als Jaap al eerder te gast in het monumentale park. Ook nu zal het grote orkest zich buiten de koepel zich moeten opstellen omdat ze er gewoon niet allemaal in passen. Hun muziek zal daar echter niet onder lijden. Onder leiding van dirigent Jos Pijnappel wordt het een muzikaal feest met lichte en swingende muziek van o.a. Stevie Wonder, Amy Winehouse en ook Het Dorp van Wim Sonneveld.

De middagtijden zijn iets aangepast. Jaap Eilander begint om 14.00 uur en het orkest uit Klarenbeek vervolgt om 15.30 uur.

Versnaperingen zijn verkrijgbaar in de nostalgische kiosk en in het park is een toiletgelegenheid.

Klarenbeek

Delen

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en word donateur!

Copyright © 2013-2023. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.