Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

Nieuwsbrief

Van april t/m oktober maken we elke maand een digitale nieuwsbrief waarin o.a. het programma van de maand. U kunt zich inschrijven voor de ontvangst per e-mail. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment weer afmelden.


catchme refresh

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Muziek Doet Er Toe

HovenschoolKinderen maken muziek in het Worpplantsoen.

Op vrijdagmiddag 3 juni gaan zo’n 300 kinderen van OBS De Hovenschool naar het Worpplantsoen om in de Muziekkoepel Nering Bögel muziek te gaan maken. Aan Muziek Doet Er Toe doen alle groepen mee (11 optredens). De afgelopen tijd hebben zij liedjes ingestudeerd en zelfs hun eigen instrumenten gemaakt waarmee zij ook gaan optreden. Het festijn begint om 12.15 uur met een Muzikale Picknick, verzorgd door Flower to the People.

De Hovenschool is sterk gericht op natuur en milieu. Deze aspecten zijn in de lesstof verwerkt. Ze hebben zelfs een eigen schooltuin en kippen. Daarnaast wordt ook veel gedaan aan muziek, goed voor de emotionele ontwikkeling van het kind. Bij dit project zijn natuur, milieu en muziek samen gevoegd. Samen muziek maken in de vrije natuur van het Oudste Stadspark van Nederland.

 

Finale met de Ronald Snijders Band

Om 13.00 uur begint de voorstelling met een gezamenlijk Hovenschool-lied. Daarna komen alle groepen op het podium, aangekondigd door twee 12 jarige spreekstalmeesters. De finale is om 15.00 uur en daarvoor worden alle kinderen in Deventer uitgenodigd. De Ronald Snijders Band, die onlangs nog optrad in Zwolle voor het koningspaar, heeft daarvoor een speciaal kinderprogramma met veel interactie. Luisteren, kijken en meedoen is het parool.

Ronald SnijdersDe Surinaamse musicus Ronald Snijders, ook wel de meest swingende fluitist van Nederland genoemd, begon geïnspireerd door zijn vader, op zevenjarige leeftijd met fluitspelen. In zijn jeugd speelde hij gitaar, saxofoon, piano, percussie, zowel klassiek als populair, Braziliaans en jazz. Hij wil de kinderen van zijn muziek laten genieten en inspireren om zelf ook muziek te gaan maken.

Muziek Doet Er Toe is een initiatief van de stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen, stichting Don Bosco Deventer en de Hovenschool en wordt financieel ondersteund door de provincie Overijssel. Het evenement is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Bij de kiosk zijn versnaperingen verkrijgbaar en in het park is er een toilet voorziening.

Delen

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en word donateur!

Copyright © 2013-2023. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.