Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

Nieuwsbrief

Van april t/m oktober maken we elke maand een digitale nieuwsbrief waarin o.a. het programma van de maand. U kunt zich inschrijven voor de ontvangst per e-mail. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment weer afmelden.


catchme refresh

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Morgenland Festival

Morgenland logoPrimeur voor Deventer!

"Van woensdag 24 tot en met zondag 28 september vindt aansluitend aan het gelijknamige  evenement in Osnabruck het Morgenland Festival Deventer plaats www.morgenland-festival.com/deventer .

Het festival richt zich op de cultuur van de landen van grofweg Turkije tot aan China met een accent op het Midden-Oosten. Het programma omvat naast muziek ook films, lezingen en een pick-nick op zondag 28 september in het Worpplantsoen."

Er valt onder het genot van eten en drinken in het Worp-plantsoen te genieten van muziek van tar-speler Arcadi Bogossian en het Duo Sidare (Irak). Tussen de optredens van Arcadi Bogossian en het Duo Sidare is er een presentatie buikdans van Doke van Dieren van Nesma Danse Orientale.

 

WORPPLANTSOEN 13.30 – 16.00 UUR OPTREDENS VAN:

Arcadi DSC01860 Medium

ARCADI BOGOSSIAN

Arcadi Bogossian maakt al zijn hele leven muziek. Hij bespeelt verschillende snaarinstrumenten, maar zijn belangrijkste instrument is de tar waarop hij op bijzondere wijze kan improviseren. Improvisatie speelt in zijn muziek een grote rol. Als hij op de tar speelt, klinken de aloude melodieën als nieuw, puur en inspirerend. Zijn repertoire bestaat zowel uit volksmuziek, klassieke en religieuze stukken als uit moderne muziek. Afgelopen jaren is Bogossian opgetreden op festivals in Iran, Rusland en verschillende Europese landen, ondermeer in het orkest van de wereldberoemde Armeense muzikant Jivan Gasparyan. Soms combineert hij de gitaar met de tar of de saz met de buzuki en dan hoort de toeschouwer niet alleen gemengde, maar vooral unieke muziek.

 

Foto Siadre

DUO SIDARE

Het Duo Sidare is opgericht door Bassem Hawar en Saad Thamir, beide in Irak geboren. Ze studeerden aan de Hogeschool voor de Muziek in Bagdad en leven sinds 2000 in Duitsland. Hun repertoire bestaat uit deels verloren gewaande oude liederen uit Mesopotamië waaronder oude gezangen en klaagliederen die oorspronkelijk door vrouwen voorgedragen werden. Sidare betekent kepie of zeemansbaret. De sidare is een typerende hoofdbedekking die uitsluitend in Bagdad door de maqam - vertolkers wordt gedragen.

Tijden:

13.30 uur - optreden Arcadi Bogossian

14.10 uur - optreden Duo Sidare

14.50 uur - pauze

15.00 uur - optreden Duo Sidare

15.45 uur - Nesma Danse Orientale

Delen

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en word donateur!

Copyright © 2013-2023. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.