Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

Nieuwsbrief

Van april t/m oktober maken we elke maand een digitale nieuwsbrief waarin o.a. het programma van de maand. U kunt zich inschrijven voor de ontvangst per e-mail. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment weer afmelden.


catchme refresh

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Festival Old Dèventer

Woensdagmiddag 27 augustus van 13-17 uur in het Worpplantsoen.

Festival Old Dèventer is entree vrij. Wil je verzekerd zijn van een zitplaats dan kun je tot 26 augustus een stoel reserveren voor slechts één euro via een berichtje aan onze penningmeester (wel uiterlijk een kwartier voor aanvang van de show aanwezig zijn). Bezoekers mogen ook hun eigen stoel meenemen en uiteraard wordt er rekening gehouden met rolstoelen. Het festival begint om 13.00 uur met het voorprogamma. Van 14-16 uur is er de artiestenshow en vanaf 16.00 uur het naprogramma.

 

Lily's Muzikale Regenboog in het Worpplantsoen
Met een muzikale show in de openlucht worden de senioren vermaakt door Lily Kok, de voormalige maar nog steeds volop actieve zangeres-vedette uit de beroemde revues van René Sleeswijk. Zij stond vanaf 1967 in de legendarische Snip en Snap revue met het komische duo Willy Walden en Piet Muyzelaar. In haar nieuwe show 'Lily's Muzikale Regenboog' wordt zij begeleidt door pianist (o.a. van Toon Hermans) Coen van Orsouw jr. en drummer Hans Verhoeven die in de jaren 60 furore maakte in vele bands.

Old Deventer 2014 - definitieve versie MediumPresentator Tonny Leerink en conferenciers Hannes en Willem
De show wordt gepresenteerd door de bekende Deventernaar Tonny Leerink. Tonny leerde Lily kennen toen zij op 14 jarige leeftijd mee deed aan een talentenshow. Vanaf die tijd zijn ze al bevriend en kwam Lily graag naar Deventer voor optredens bij o.a. Royal. Beiden zaten in die beginjaren in het zogenaamde 'snabbel circuit'. Herinneringen aan die tijd zullen zeker niet uitblijven. Lily werd uiteindelijk door Willem Duys geïntroduceerd bij de René Sleeswijk Revue en werd daar de sterzangeres met glitter en veren en Tonny werkte vele jaren als spreekstalmeester in Slagharen. Hannes van de Pletse en Willem van 't Achterholt vertellen smakelijke anekdotes in sappig Dèventers dialiect.

Festival Old Dèventer met een Italiaans tintje
In de jaren vijftig kwamen er vele gastarbeiders uit o.a. Italië naar Deventer om te helpen bij de naoorlogse opbouw. Behalve het werken in de fabriek werd er ook door hen muziek gemaakt of gezorgd dat er muziek gedraaid kon worden zoals bij Talamini waar de jukebox voor de jeugd van toen gevuld was met de laatste hits. Italiaanse songs als Come Prima, Marina, Buone Sera stonden weken lang op de hitparade. Rocco Granata, zoon van een Italiaanse mijnwerker, werd een wereldster en Willy Alberti haakte daar maar wat graag op in. In de show wordt een muzikale ode aan hen gebracht door Ben Rondhuis, de frontman van de White Comets en entertainer Rein Pennekamp.

Show met voor- en naprogramma
Festival Old Dèventer is entree vrij. Wil je verzekerd zijn van een zitplaats dan kun je tot 26 augustus een stoel reserveren voor slechts één euro via een berichtje aan onze penningmeester (wel uiterlijk een kwartier voor aanvang van de show aanwezig zijn). Bezoekers mogen ook hun eigen stoel meenemen en uiteraard wordt er rekening gehouden met rolstoelen. Voor en na de show, die om 14.00 uur begint, is er een gezellig en aantrekkelijk muzikaal entertainment van Rein Pennekamp en accordeontrio De Zunneblumkes. Passende drankjes en versnaperingen zijn sympathiek geprijsd en natuurlijk wordt ter afsluiting weer de originele Kruudmoes geserveerd.

Wees Aanwezig!
Delen

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en word donateur!

Copyright © 2013-2023. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.