Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

Nieuwsbrief

Van april t/m oktober maken we elke maand een digitale nieuwsbrief waarin o.a. het programma van de maand. U kunt zich inschrijven voor de ontvangst per e-mail. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment weer afmelden.


catchme refresh

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Salonorkest Abraham Gezien

Golden Oldies strijken neer in Muziekkoepel Nering Bögel.

Op zondagmiddag 15 september geeft het Salonorkest Abraham Gezien een buitenconcert in het monumentale Worpplantsoen. Veel muzikanten van dit seniorenorkest kennen de koepel nog vanuit hun jeugd en hebben meegemaakt dat deze in 1955 werd afgebroken. Maar sinds vorig jaar staat de koepel in volle glorie weer in het park en na bijna 60 jaar wordt er weer wekelijks in de zomer gemusiceerd.

 

Het Salonorkest staat onder leiding van Hans Wijnberg, violist en oud-concertmeester van het Gelders orkest. In 1976 namen 6 net gepensioneerde Deventernaren het initiatief een orkestje op te richten. Hun doelstelling was niet alleen om samen te kunnen spelen, maar ook om in verzorgingshuizen concerten te geven. Dat werd veelvuldig gedaan en ook met veel succes. Het orkest kreeg de naam Deventer Salonorkest Abraham Gezien. Naarmate de tijd verstreek kwamen er steeds meer muzikanten bij en de laatste 20 jaar bestaat het orkest uit gemiddeld 24 musici. De instrumenten in het orkest zijn piano, strijkers, houtblazers, trompet, hoorns, saxofoons en slagwerk.

Het repertoire van Abraham Gezien omvat ruim 500 stukken. Dit zijn voor het merendeel salon-, operette-, en amusementsmuziek uit de jaren 1850-1960. Zo staan onder andere medleys uit diverse musicals en vioolsoostukken (dirigent Hans Wijnberg als solist) staan ook op het programma. Een nostalgische middag in het groen maar wel een voor alle leeftijden die willen meemaken hoe in vroeger dagen werd gemusiceerd. Bezoekers hoeven niet op een droogje op de klapstoeltjes te zitten want vanuit kiosk worden tegen sympathieke prijsjes lekkere versnaperingen aangeboden.

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en word donateur!

Copyright © 2013-2023. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.