Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

Nieuwsbrief

Van april t/m oktober maken we elke maand een digitale nieuwsbrief waarin o.a. het programma van de maand. U kunt zich inschrijven voor de ontvangst per e-mail. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment weer afmelden.


catchme refresh

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Bêkezangers en Portrettekenaars

In de herfstmaand september treden er maar liefst drie koren op in de Muziekkoepel Nering Bögel. Dat zijn achtereenvolgens De Bathmense Bêkezangers en de Deventer koren Perpetuum Mobilee en Popkoor Sh’Boom. Het rustieke Worpplantsoen is het decor van dit kleine korenfestival in het groen.

Het mannenkoor De Bêkezangers, bestaande uit zo’n 40 leden bijt op zondagmiddag 1 september het spits af. De wekelijkse toegang vrije concerten zijn zoals gebruikelijk van 14.00 uur tot 16.00 uur. Vanaf half twee staan de bistrostoeltjes gastvrij klaar maar u kunt natuurlijk ook zelf een picknickkleedje meenemen.Ook zijn er 3 portrettekenaars!

 

De naam van het koor “Bêkezangers” is afgeleid van de Schipbeek. Deze beek ontspringt ten noorden van Ahaus in Duitsland en stroomt door Twente, de Achterhoek en Salland, langs Bathmen en mondt ten slotte uit in de IJssel bij Deventer. Het koor brengt luister- en meezingliederen ten gehore, onder begeleiding van een accordeonist. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige liederen (Zeeman, Aan de Amsterdamse Grachten), maar ook uit liederen in de eigen streektaal (Sallands Volkslied, Balkenbrieje), Engels (Stay with Me till the Morning), Duits (Griechischer Wein) en Frans (Les Cloches du Hameau). Dus voor elk wat wils.
Het koor geeft regelmatig concerten en optredens voor verenigingen en instellingen. Verder treden ze regelmatig op in zorginstellingen, bij herdenkingsbijeenkomsten, kerkelijke activiteiten en zijn ze aanwezig bij feestelijke activiteiten in het dorp, op korenfestivals en op open podia. Het concert is entree vrij en is van 14 tot 16 uur. Vanaf half twee staan de stoeltjes klaar voor de bezoekers en is de kiosk voor versnaperingen geopend.

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en word donateur!

Copyright © 2013-2023. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.