Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

Nieuwsbrief

Van april t/m oktober maken we elke maand een digitale nieuwsbrief waarin o.a. het programma van de maand. U kunt zich inschrijven voor de ontvangst per e-mail. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment weer afmelden.


catchme refresh

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Maarten Voortman

Op 11 augustus komt jazzpianist Maarten Voortman. De Deventernaar heeft zich speciaal voor dit parkconcert geprepareerd en komt met zijn eigen trio naar het Worpplantsoen. Maarten speelt onder andere muziek van de grote jazzpianist Bud Powell en brengt daarmee een stuk jazz geschiedenis tot leven.

 

Tijdens zijn studie aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem raakte Maarten al geboeid door de muziek van Bud Powell. Later dook hij met zijn muziekvrienden als het ware in het leven van dit getergde genie. Bud Powell (1924 - 1966) is een van de kleurrijkste pianisten uit de jazzgeschiedenis maar heeft wel een zeer treurig levensverhaal. Bud was creatief, intelligent en razendsnel. Hij was bovendien de eerste pianist die bebop-pionier en de saxofoonheld Charlie 'Bird' Powell op piano kon volgen. Onder invloed van drugs, alcohol en psychische aandoeningen kwam er helaas steeds meer ‘de gekte’ in zijn muziek bovendrijven. Zijn laatste jaren was de aftakeling van lichaam en geest steeds duidelijker waar te nemen. Ondanks dat wist hij tot het laatste moment toch nog pareltjes op de plaat te zetten.

Het Maarten Voortman trio (piano, contrabas, drums) laat zelfs de bomen in het park swingen. Pieter van Engelen www.jazzexpeditions.nl zorgt voor de explicatie. Het wordt ongetwijfeld een interessante en zeer muzikale middag in het park.

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en word donateur!

Copyright © 2013-2023. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.